Auto presvlake ili auto navlake | Dnevna doza dobrog raspoloženja | Naprijed

Auto presvlake ili auto navlake

Objavljeno: 10. 2. 2015.

Kada pričamo o auto presvlakama ili auto navlakama prvo pitanje koje se nameće samo po sebi je kakve presvlake za auto uopće postoje na tržištu i dali nam stvarno trebaju te navlake za sjedala? Kako bi što bolje odgovorili na ova pitanja valja znati generalno gledajući da na tržištu postoje ili bi ih mogli ugrubo podijeliti na samo dvije vrste presvlaka za automobil.

Prva je ona jeftina, ispod sto kuna koja se može pronaći u raznim trgovačkim centrima na kojoj piše kako je univerzalne veličine, dakle za sva vozila. Osim što tvrdnja univerzalne veličine ne drži vodu, ovo su u 99% slučajeva navlake uvezene iz Kine, Indonezije i sličnih država u kojima su iste napravljene od super nekvalitetnog materijala po iznimno povoljnim cijenama (naši trgovci imaju cca 500% zarade) što dovodi do zaključka kako ćemo sjediti na prešanoj plastici i jeftinom najlonu s raznim primjesama i sve to za 99 kuna. Također moći ćemo birati između tri kričave boje, plave crvene ili crne.

Druga je ona skupa, da skupa navlaka s obzirom u kakvoj krizi i recesiji živimo ali pogledajmo razlike. Čim je nešto skupo odmah pomislimo da je i kvalitetno, da u ovom slučaju to je i blizu istini. Presvlake za vaš automobil, ručno rađene baš po sjedalima vašeg automobila od finih i kvalitetnih tkanina. Znači nije isto jel vozite Audi a8 ili Renault Clio, ne postoji univerzalna presvlaka za svaki auto i baš iz tog razloga majstori za izradu auto navlaka dođu ili vi odete k njima i oni uzmu točne mjere sjedala i prema tim mjerama odrade vam super odlične presvlake čija cijena iznosi oko stotinu eura.

Na kraju da zaključimo, bolje je voziti se na original navlakama (pogotovo ako ste kupili novi auto) nego navući jeftine navlake koje nikada neće sjesti kako treba.